Vergelijk de consoles

De PS4 vs Xbox One S showdown

Welke console past het best bij jou?

Welke games zijn er?

Shop Xbox One Shop PS4

 

 

 

Scroll down

Welke games zijn er beschikbaar?

 

 

Belangrijkste kenmerken

PS4 Pro vs Xbox One S vergelijking

PS4 Pro vs Xbox One S grafische vergelijking

PS4 Pro vs Xbox One S grafische vergelijking

Hoe ziet de PS4 Pro eruit ten opzichte van de Xbox One S op het gebied van grafische kwaliteit? Bekijk de Video om een eerlijk vergelijk te zien van de twee. De Pro heeft de betere grafische processor en straks ook een hoop games die er speciaal voor worden gemaakt terwijl de One S 4K gaming upscaled. Hier zie je de game Watchdogs 2 op beide systemen.

Xbox One reviews

Shop de Xbox One

Moet ik een PS4 of Xbox One kopen?

Het kiezen tussen de 2 spelcomputers kan een lastige taak zijn. Gebruik onze site om een vergelijking te maken en te kijken of jij de ps4 of xbox one kopen zult. Perfecte vergelijkingen zijn er haast niet te maken. Het gaat erom welke titels je wilt gaan spelen én of je vrienden de één of de andere console hebben.
PS4 vs Xbox One
Wil je veel online spelen met mensen die je kent? Dan is de PS4 er misschien eentje voor jou, meer mensen hebben deze namelijk gekocht. Maar als je meer de sociale online kant op gaat en hem ook wilt gebruiken als media device, dan is de Xbox One juist weer misschien meer voor jou. Kijk op de site, maak jouw keuze tussen ps4 of xbox one kopen en je kunt met vragen altijd bij ons terecht. Dat is de kracht van zo een site vergelijking. Super handig en alle informatie direct bij de hand. Kijk op PS4 of Xbox One kopen.
PS4 of Xbox One kopen

Ik kan niet kiezen tussen de PS4 of de Xbox One…….

Heb je nog meer nodig? Wij hebben reviews van zowel de PS4 als de Xbox One wat jou kan helpen bij je keuze om er eentje te kopen. Reviews van zowel engelse als nederlandse sites om je het breedste scala aan informatie te geven.

PS4 reviews

Shop de PS4

Xbox One aanbiedingen

Hier zijn wat Xbox One S aanbiedingen die je op dit moment kunt krijgen. Je hebt bundels in verschillende soorten en maten, met- of zonder games of extra controller:

PS4 Pro aanbiedingen

En hier een paar PS4 Pro aanbiedingen die beschikbaar zijn. Hoe meer reviews hoe beter, en dat geldt zeker ook voor deze spelcomputer waar de mensen vol of over spreken. Ook hier bundels in verschillende soorten, met keuze uit bijgeleverde games en extra controllers:

S vs Pro

PS4 Pro VS Xbox One S

Terwijl beide consoles eigenlijk alleen voor gamers zijn die een 4K UHD TV bezitten, zijn er tussen de twee wel degelijk grote verschillen te benoemen. En de vraag is of het een eerlijke vergelijking is om ze tegen elkaar af te wegen en de PS4 Pro vs Xbox One S af te zetten.

De Xbox One S is alleen een kleine upgrade qua machine dan de originele One, terwijl de PS4 Pro echt een upgrade is ten opzichte van zijn kleine broertje. En “kleine broertje” is hier dan ook echt wel passend, aangezien de Pro zelfs nog een stukje groter is dan de eerdere versie.

Waar Microsoft opteert voor een betere look en design dan zijn voorganger gaat Sony met zijn Pro voor meer kracht. De S heeft alleen een net iets betere kloksnelheid dan eerst, iets wat niet echt in games helpt maar meer in de snelheid en vloeiende overgangen van de menu’s. De Pro heeft echt een veel krachtiger processor aan boord met een octa core processor en 4.20 teraflops aan grafische kracht naast 8GB aan GDDR5 geheugen. En de echte extra kracht die de Pro je kan bieden ten opzichte van de Xbox One S is de true 4K gaming mogelijkheid met maarliefst 30 titels die deze mogelijkheid bieden bij de lancering en zelfs eerdere games die met een patch waarschijnlijk ook deze toegevoegde waarde zullen leveren. De One S biedt je weliswaar ook 4K output, maar de games zijn alleen beschikbaar in full HD en de console zelf doet niet meer dan upscalen naar 4K, wat je nieuwe UHD TV wellicht ook al kan.

 

 

Shop nu naar PS4 Pro of Xbox One S aanbiedingen

Ok, de HDR toevoeging van zowel de Pro als de S geven de beelden in beide gevallen veel meer diepte en helderheid en een groter contrast tussen licht en donker en dit is voor beide consoles een uitstekende toevoeging. Games als Forza, Gears of War 4 en Scalebound bieden ook de S ondersteuning voor HDR gamen en de onboard upscaling van de S is zeker een stuk indrukwekkender dan wanneer je het je TV zou laten doen. Er zitten dus zeker wel een hoop pluspunten aan ook de S. Maar als het om puur game entertainment gaat, dan is de Pro wellicht voor nu de beste keuze. Zeker tot het langverwachte project scorpio van Microsoft er eind 2017 aan zal komen. Deze zal wellicht op game gebied een eerlijker vergelijk zijn met de PS4 Pro en wellicht kun je het vervangen van je console nog even uitstellen tot het zo ver is, zeker als je eigenlijk stiekem toch wel een beetje een Xbox fan bent.

Zijn er redenen om een Xbox One S te kiezen in plaats van een PS4 Pro?

Is er dan helemaal geen reden te benoemen om de One S te kiezen als je niet kunt wachten of nu aan het shoppen bent voor een vervanging van je huidige console? Zeker wel, maar dan meer buiten het game-gebied. Terwijl ze beide 4K video output ondersteunen voor bijvoorbeeld 4K streaming diensten van Netflix en Youtube (seriously, je weet niet wat je ziet wanneer je je video kunt streamen in deze beeldkwaliteit, en later in 2017 zullen ze beide waarschijnlijk ook HDR er bij gaan toevoegen wat je binge-watching nog verslavender zal maken) biedt alleen de Xbox One S je een 4K UHD Blu-ray speler. 

En dan ook nog eens de goedkoopste op de markt op dit moment, terwijl hij in kwaliteit maar nauwelijks onder doet aan dedicated Blu-ray spelers van bijvoorbeeld Panasonic. De PS4 Pro heeft deze Blu-ray speler niet. En je krijgt er ook nog eens een hele console en entertainment system bij. Als je van plan bent je film assortiment een upgrade te geven naar dit nieuwe medium, dan is de One S helemaal geen slechte keus en dan koop je er misschien ook nog wel wat leuke HDR games bij die naar 4K worden geupscaled.

Verder is het design een stuk verbeterd ten opzichte van de originele One die, laten we eerlijk zijn, een beetje een gedrocht was. Super groot met ook nog eens een grote powersupply. Die stond eigenlijk nergens mooi. Sony lijkt met de Pro meer die kant op te gaan met afmetingen die zelfs groter zijn dan de PS4, en zeker groter dan de One S. De nieuwe console van Microsoft is eigenlijk de mooist ogende console van het moment en zal met zijn witte bovenlaag en subtiele zwarte onderlaag heel mooi staan op je TV meubel, en door zijn formaat gemakkelijk zijn weg te werken achter de deurtjes van je kastje mocht je dit willen. Bij de PS4 Pro is dit zeker niet aan te raden vanwege zijn formaat en grote luchtrooster, in een te klein kastje zal hij zeker oververhitten.

Ook is de One S een stukje stiller met ongeveer 44db aan geluidsproductie en een stuk zuiniger in energieverbruik 46W aan vermogen. Het zal misschien niet veel schelen maar gedurende een jaar van intensief gamen en streamen zal het toch wat in de energie rekening kunnen gaan schelen, hoewel ik twijfel of gamers hier gevoelig voor zouden zijn.

Dus je ziet het, de PS4 Pro voor de echte 4K gamers, vs de Xbox One S voor entertainment doeleinden en beide een stap vooruit van hun voorgangers.

 

Koop er eentje

Ben je er al uit? Shop er eentje bij bol.com

Xbox One PS4

 

 

Logo design en SEO door Decisiontree.nl